5 redenen voor een groen dak!
1.Groene daken kunnen een belangrijke rol spelen bij onze gezondheid door het verbeteren van de luchtkwaliteit. De beplanting filtert fijnstof, stikstofoxiden en roet uit de lucht. En dat is nodig ook: ieder jaar sterven er 4000 tot 7500 mensen aan de gevolgen van luchtverontreiniging door het wegverkeer.
2. Een ander probleem van deze tijd. Hevige regenbuien! In het algemeen verwachten deskundigen dat als gevolg van klimaatveranderingen onstuimig weer steeds vaker zal voorkomen, met alle problemen van dien. Groene daken zorgen ervoor dat in elk geval een deel van het gevallen water tijdelijk kan blijven ‘hangen’ op de daken. Vervolgens verdampt het vocht geleidelijk, zoals dat ook gebeurt in de natuur
3. Goed voor de biodiversiteit. Zoals elke toevoeging aan het ‘groen’ in de stad, bieden ook de groene daken een onderkomen aan allerlei insecten, die in de steenwoestijn geen kans op overleven hebben.
4. Het is mooi!
5. Naast dat een dak natuurlijk waterdicht moet zijn, beschermt het ook tegen andere elementen zoals hitte en kou. Toch maar een extra laag aarde plus plantengroei aanleggen, want het isoleert dus leidt ook nog eens tot energiebesparing!