Tilburgse mobiele (moes)tuintjes zijn verplaatsbare eetbare stadstuintjes die de stad verfraaien. Zowel doordat de stad zelf er letterlijk van opfleurt en er kleurrijker van wordt als door het feit dat samen eetbare bloemen proeven en kruiden plukken een fijne ervaring is om met elkaar delen. Gewoon, op straat. Hoe geweldig zou het zijn als je al lopend door de stad hier en daar eens een vers blaadje munt in je mond kan steken of de kinderen het verschil tussen bieslook en basilicum kan laten proeven. PLUKfietsen, verticale kruidentuintjes en moestuinbakken maken een wandeling door de stad wel heel speciaal.
In de Dionysiusstraat : ‘Burgers, boeren en buitenlui die nu door onze straat wandelen of fietsen staan stil of stappen af en geven positieve feedback , proeven van de fiets en maken een praatje. Hartstikke leuk!’

En het iswel zo makkelijk: Zodra het seioen voorbij is kan je deze binnenhalen en laten overwinteren en opknappen. Voor vaste, en structurele, moestuinen is er veel meer voorbereiding en onderhoud nodig. Deze mobiele tuintjes hebben ook een hoog openbaar en decoratief karakter. Je kan er voorbijgangers mee verbazen. Het zijn ook te gekke elementen die ingezet kunnen worden voor festivals, markten of buurtfestiviteiten.