Hertogstraat

Kartrekker in de straat: Jolanda

Dan woon dus je in een prachtige straat, waar vorig jaar alle mooie, grote oude bomen weg zijn gehaald en dan is de straat toch ineens wel kaal. Ok, we hebben er kleine boompjes en beplante boomspiegels voor terug gekregen maar dan is zo’n eerste “groei jaar” toch wel erg karig.

Mama? Waarom hebben we in de tuin allemaal mooie planten en bloemen en in de straat niet? Zo kwam de wens voor een fleurig geveltuintje tot leven. Samen met dochterlief op een regenachtige zondag flyeren in de straat om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om een geveltuintje aan te leggen en als je dan toch bezig bent meteen even inschrijven voor het Schonste Stròtje!

Een klein groepje straatbewoners hebben inmiddels een geveltuintje. De bloembakken en de tuintjes zijn mooi gevuld met planten die via Tilburg Knapt Op zijn verkregen.

Ook de blauwe regen aan de gevel heeft deze zomer voor het eerst gebloeid dankzij de tips van de tuinman die aanwezig was bij de Kartrekkers bijeenkomst. En wat hebben er toch mooie ForEver&Ever horensias staan bloeien in de straat, met dank aan OpGroeneVoet.

Voor de zomer hebben we met onze groene werkgroep bij alle boomspiegels de zonnebloemzaadjes in de grond gestopt en ontzettend veel kinderen in de straat hebben geholpen met het water geven tijdens de droge dagen.
Zo leuk om te zien hoe al het kleine spul en grote spul meeleeft en uitkijkt naar het resultaat.

Hoe mooi om elke morgen de deur uit te gaan en dan: mama, kijk de zonnebloemen zijn gegroeid!
26 september hebben we een fleurig straatfeest en ik hoop dat de straat nog geler kleurt, we een gezellige tijd hebben met elkaar en we dan gaan plannen maken om 2016 nog veel fleuriger, groener en gezelliger te maken in onze prachtige, lange straat!