Mariastraat

Kartrekker in de straat: Dré, Vanessa en Hetty

Ons straatje is al sinds de heropbouw in 1986 een gezellig en kleurrijk Stròtje. Kinderen werden er geboren en speelden na 18 uur en op zondag op straat terwijl de bewoners bij elkaar op de stoep een drankje deden. We hielden ieder jaar een straatfeestje, zelfs voor alle subsidiepotjes.
Onze gevels werden beplant, met subsidie van TIWOS en later door de gemeente.

De stoep werd te hard, en zo reden de auto’s ook, dus kwamen er bankjes. Sommige voordeurbankjes zijn weer beschilderd door de jongste kinderen uit de straat en met tuinman Dré kreeg dat deel van de straat zelfs zuidelijks!

Een afdeling van de gemeente heeft enkele jaren geleden nog willen proberen om alles te verwijderen zodat: ”de vrachtwagens van BAT over de stoep konden rijden!”( het BD heeft daar nog pittige documentatie over)
Nou mooi niet! Nee, onze groei en bloei nemen ze ons niet af!

Eind 2002 heeft hier ook nog een kunstenaarsproject plaatsgevonden, een schitterende eenhoorn toornde boven alle gevels uit. Jozef en Maria reden op een echte ezel en men zag hun ‘verschijning’ later op nr. 13A. ( zie: www.pvenews.com zoekopdracht jozef en maria).

Enkele gevels aan de evenzijde van onze straat, TIWOS woningen, dragen nog altijd de kunstwerken van toen.
Als dit geen kleurijk Stròtje is!!!

Door deelname aan het Schonste Stròtje zijn hier en daar nog extra individuele dingetjes gerealiseerd zoals nog meer geveltuintjes, extra potten, bankjes, plantjes en bloemen in de diverse tuinen.

Belangrijk is dat we elkaar in de straat nog meer kunnen vinden dan voorheen!
We denken dat in het tweede jaar nog meer ideeën zullen opbloeien.
Tot dan!