Textielplein

Kartrekkers: Saskia,  Angela en Dorrith

Schonste Stròtje = schonste plein! Textielplein Tilburg is een bewonersinitiatief en bestaat sinds 2014. Trots als wij zijn, hebben wij ‘ons’ plein ingeschreven voor Schonste Stròtje 2015. Het Textielplein krijgt zo weer de aandacht en functie die het verdient: een groen ontmoetingsplein.

Om te kijken wat wij samen willen, hielden we eerder dit jaar een buurtenquête. De uitkomst presenteerden we aan wethouder Mario Jacobs tijdens de wijkschouw in maart. Wij organiseren diverse activiteiten. Groen is daar steeds een belangrijk onderdeel van. Enkele voorbeelden:

Textielplein DOEplein – thema ontmoeten en doen met textiel. Met prachtige zelfgemaakte bloemen van textiel zag je hoe mooi en vrolijk het plein zou worden, als we er bloemen planten. En ook: op het gras kunnen spelen, tenten bouwen, picknicken, enz. brengt het plein tot leven.

Hondenpoep is goud waard! Een irritatiepunt op ons plein is de hondenpoepoverlast. Wij ondersteunen het idee om een uniek hondenpoepinnovatie-project te kunnen opzetten. Als je OMdenkt, is poep goud waard!

Zadenbibliotheek – nog niet gerealiseerd, wel tof: van onze facilitator Wonen Breburg mogen we een zadenbibliotheek neerzetten bij hun wijkkantoor. Dan kunnen we zaden van bloemen en planten uitwisselen.

Spontane pleinborrel – op een vrijdagmiddag vatten we het idee op om de vakantieperiode samen in te luiden. We maakten er een facebookevenement van en enkele uren later zaten we met een man of 12 op het Textielplein Tilburg. Iedereen nam een stoel en wat te eten/ drinken mee.

Integraal (her)inrichtings- en activiteitenplan. We hadden zieke bomen die gekapt zijn. Erg spijtig èn tegelijk een kans: met de Gemeente Tilburg, Stichting Stadsbomen en andere partners werken we nu aan een breder plan waarin nieuwe bomen en andere beplanting worden opgenomen. Daarin nemen we ook activiteiten op die we willen gaan doen. Het fantastische is, dat wij (de bewoners) dat zelf aanjagen! Wij zijn zelf nieuwsgierig naar hoe mooi het gaat worden in de toekomst!

MEER WETEN? www.textielpleintilburg.nl